A to kuře už nekrákoře

29. srpna 2012 v 14:21 | Janinka |  Co se jinam nevešlo
Nevím, jak to máte vy se slavnostními obědy, ale u nás už několik let frčí "americké" brambory a pečené kuře. Kromě toho, že z tohoto pokrmu máme doma všichni boule za ušima a můžeme se po něm utlouct, mám toto jídlo ráda také kvůli jeho "náročnosti". Je to něco, co šoupnete do trouby, vůbec se o to nestaráte (no dobře, možná na to jednou po očku mrknete :)) a vyndáte za hodinu a půl. No není to paráda? Smějící se


Za barem II #60: Slavnostní oběd
Zadání šedesátého kola najdete na stránkách Mléčného baru ZDE :).

Mám tu jedno bezprizorní okatý rizoto, ale raději sem dám to kuře. No, poznáte, že je to kuře, nebo ne? Smějící se
(našrotováno pro našeho dvouletého...)

 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 vik vik | Web | 29. srpna 2012 v 15:45 | Reagovat

Jé mňam. Nezbylo něco ? Já bych si dal. :-P

2 Cielin Cielin | E-mail | Web | 29. srpna 2012 v 17:06 | Reagovat

Viděla jsem tvůj komentář u zadání v baru, no jo, plánovaná vražda! :-D

3 Livien Livien | E-mail | Web | 29. srpna 2012 v 18:33 | Reagovat

Kdyby mi to kuřátko takhle někdo předem obral, myslím, že by mi chutnalo o dalších 100% víc. :D Ale dokonale vypadají ty brambory. Já bych na obyčejných bramborách úplně vyžila. :))

4 Malkiel Malkiel | Web | 30. srpna 2012 v 1:31 | Reagovat

Mě by jen zajímalo, co je na pečených bramborách amerického? Pokud ovšem nevezmeme v potaz, že všechny brambory pocházejí původně z Ameriky.
My jsme doma jedli "americké" brambory ještě dávno před tím, než se do našich obchodů dostaly ty mražené srágory s americkou vlajkou na pytlíku. Jen jsme jim prostě říkali pečené brambory. ;-)

5 Janinka Janinka | Web | 30. srpna 2012 v 7:53 | Reagovat

[1]: Bohužel, je mi líto :D.

[2]: Jestli se dá vraždě říkat rozmrazování, pak ano :-D.

[3]: Já mám brambory taky moc ráda, a takhle naservírované bych si to taky nechala líbit. Žádné oblemcané ruce... :-D

[4]: Proto mám "americké" v uvozovkách :-). Ono se jim totiž tak říká proto, že je Amíci takhle zpopularizovali. Nejlepší na tom je, že americké brambory, jak se uvádí u nás v receptech, vůbec takhle nevypadají.  Buď jsou pečené celé ve slupce, což se u nás dělalo už v Bůh ví kolikátém století (mňam :-D) a nebo to jsou obyčejné hranolky různé síly a velikosti. Takže americké brambory jsou vlastně hranolky :-D.

6 Mike Mike | Web | 1. září 2012 v 14:14 | Reagovat

*až teď objevil tento článek*
Náhodou...brambůrky vypadají skvěle....na kuře teď, po mysliveckém zelí chuť nemám. Ale určitě bylo dobré. :D
A kde má to kuře očíčka? Že by ksichtofilie ustupovala? :-D

7 Elisis Elisis | Web | 5. září 2012 v 21:03 | Reagovat

Mňam, mňam, to vypadá lákavě :-) Kouzlo domácích amerických brambor jsme s mamkou objevily teprve nedávno a jsou vážně výborné. Stačí jenom trochu oleje, gyrosu nebo grilovacího koření, soli, potřít brambůrky vyndané z páry, hodit do trouby a je to :-)

8 Janinka Janinka | Web | 6. září 2012 v 8:53 | Reagovat

[6]: Kuře očička mělo, ale hlavička mu byla průmyslově uťata a já náhradní nemám :-D.

[7]: Já je tedy dávám do trouby nepředvařené, protože se mi pečou rovnou s kuřetem, ale ty vaše mně dnes inspirují, řekla bych, že to může být mňamina :-).

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama